Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

3 tactici care motivează clienții să cumpere

Targetarea a clienților seamănă mai degrabă cu „datingul”. Nu! Nu poți prezenta inelul de logodnă de la prima întâlnire. Este o relație bidimensională, care crește pas cu pas, înainte de a te duce la ușa stării civile. Nu te poți grăbi … nu poți sări niciun pas … dacă vrei satisfacția unui angajament pe viață.

Pentru a-ți cunoaște partenerul sau pentru a-ți cunoaște clientul necesită puțin timp și efort. Personalitatea, aprecierile și antipatiile fiecărui partener sunt diferite, însă clienții împărtășesc unele aspecte comune, de care tu te poți agăța. Oferă-le ceea ce își doresc și ei vor deveni clienții fideli, pe viață, care fac afacerea ta să prospere.

1. Uită de vânzare … pune accentul pe cumpărare

Oamenilor le place să creadă că toate deciziile lor de cumpărare au fost luate datorită propriilor decizii grozave. Hei, nimănui nu-i place un vânzător insistent. Un vânzător care îi „AJUTĂ” să descopere cea mai bună ofertă pentru banii lor, este un erou.

Cu siguranță, când o persoană vine către afacerea ta, cel mai probabil se gândește să facă o achiziție dinainte să ajungă la tine. Nu trebuie să îi convingi să cumpere. Ce poți face este să îi iei ușor … și pur și simplu să îi ajuți să decidă care este cea mai bună achiziție pentru ei.

Rămâi concentrat pe client și nevoile acestuia. Gândește-te…”Ce beneficii l-ar ajuta mai mult?” „Care este intervalul de preț pe care și l-ar putea permite?” Practic, reține că tu ești acolo pentru a-i servi nevoile, nu pentru a-l convinge. Ah, presiunea a scăzut!

2. Transformă cumpărarea într-un pariu câstigat

Cumpărarea este o afacere riscantă. Cu cât prețul este mai mare, cu atât riscurile sunt mai mari. Exact, clientul caută doar produsul sau serviciul care îi satisface nevoia de cumpărare și apoi se întreabă „Oare merită?”

Hei! Este o întrebare foarte legitimă. Lumea este plină de escrocherii în care cheltui banii câștigați din greu și ajungi să cumperi gunoaie care nu rezistă și pentru care nu service. Câteva lecții dificile determină clienții să fie vigilenți la achizițiile imediate. Vor ceva ce le inspiră încredere.

Garanția returnării banilor atenuează o mare îngrijorare din mintea clientului. Ești mai liniștit dacă știi că în cazul în care produsul sau serviciul achiziționat nu se ridică la nivelul pretențiilor, nu rămân cu banii blocați într-o bucată de gunoi.

De asemenea, testimonialele clienților le spun în mod clar „eventualilor” clienți că într-adevăr urmăriți satisfacția clienților. Nimeni nu o poate spune mai bine decât un client mulțumit, dar nu folosi neglijent acest instrument. Ai nevoie de o metodă și în acest caz. Alege să arăți acele testimoniale care sunt clare și specifice și care includ cât mai multe detalii despre achiziție pentru a oferi credibilitate acestora.

3. Lasă-i să știe că este un proces ușor

Simplitatea … ah, face viața mai ușoară. Exact, clienții tăi tulburați sunt ocupați și obosiți. Ei nu vor să se încurce. De cele mai multe ori, ei vor să facă achiziția și să plece acasă. Magazinele de proximitate arată faptul că rapid și ușor înlocuiește un preț mai bun!

Crează un proces de cumpărare cât mai simplu posibil. Amintește-ți că nu toată lumea preferă aceeași metodă. Cu câte ai mai multe opțiuni disponibile, cu atât mai mulți clienți vei mulțumi.

Când planifici campania de marketing, nu uita să subliniezi beneficiile rapide și ușoare ale produsului sau serviciului tău. Amintește-ți că valoarea nu este totul. Este mai ușor să farmeci clienții când știi ce le place.

Ține cont de aceste 3 tactici în timp de ce ocupi de cea mai provocatoare sarcină, aceea de a crește afacerea și baza de clienți … și vezi cum profiturile tale vor ajunge la cote ne mai întâlnite.

https://paraschiv-pop.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Romanian RO English EN