Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

O idee pentru contabili de a-și dezvolta afacerea

Este adevărat să menționăm că digitalizarea transformă companiile de servicii profesionale (contabili, auditori, experți fiscali, avocați) și că acestea trebuie să se reinventeze.

Mai multe companii reinternalizează contabilitatea utilizând software care procesează sarcinile contabile. Devine obișnuit ca un angajat să părăsească o companie de contabilitate pentru a merge la un fost client pentru a sprijini procesul de reinternalizare.

Apariția platformelor contabile este un nou concurent care mercantilizează serviciile și duce firmele de contabilitate la scăderea prețurilor.

Cum vor reacționa firmele de servicii profesionale la aceste provocări în următorii 5-10 ani?

Cei mai mari vor cumpăra o companie de IT pentru a-și dezvolta tehnologia, iar companiile de IT le vor cumpăra pe cele medii. Mulți vor fuziona pentru a atinge dimensiunea critică cu mai puțini angajați, dar cu același număr de parteneri. Foarte probabil, firmele de contabilitate își vor reduce costurile prin concedierea contabililor seniori care se vor confrunta cu aceeași situație a lucrătorilor cu guler albastru atunci când producția s-a mutat în China. Oamenii seniori își vor dezvolta practica adăugând și mai multă presiune asupra taxelor, dar concurența cu companiile IT va fi acerbă.

Din conversația noastră cu contabili, mulți dintre ei au anticipat această situație și au investit în înlocuirea interacțiunii umane cu mai multe tehnologii, așteptându-și clienții fideli să finanțeze aceste investiții.

Însă puțini Contabili se așteaptă să piardă clienți din cauza digitalizării, ceea ce înseamnă și o schimbare a obiceiurilor clienților, și semnalul de a verifica ce oferă concurența. Dar astăzi concurența este software și este mai ieftin.

Totuși, firmele de contabilitate pot gestiona amenințarea în mod diferit. Ei pot dezvolta o sursă recurentă de venit prin valorificarea relației pe care au construit-o cu clienții lor, în timp ce își consolidează poziția de consilieri.

Băncile spun că, dacă un client are mai puțin de trei produse, acesta este un client volatil. În fața digitalizării și apariției unor noi concurenți mai agili, băncile au propus mai multe servicii clienților lor, iar firmele de contabilitate trebuie să adopte aceeași strategie.

Propunerea de noi servicii înseamnă că firmele de contabilitate recrutează specialiști și fac noi investiții. Investițiile și cheltuielile suplimentare nu sunt realiste atunci când viitorul este incert, iar compania are în vedere restructurarea. În plus, moștenirea este complexă de gestionat, deoarece partenerii luptă pentru a-și proteja status quo-ul, punând în pericol ideile noi și ușurând calea pentru concurenți mai agili.

OPERANDI propune o nouă idee pentru firmele de servicii profesionale pentru a minimiza riscul pierderii clienților și pentru a dezvolta noi surse de venit

Firmele de contabilitate au trei active principale: marca, angajații și clienții. Disruptorii au soluții noi, dar le lipsește reputația, clienții și forța de vânzare.

Operandi recomandă un parteneriat în care firmele de contabilitate vând servicii terțe pentru a completa activitatea de bază și pentru a consolida relațiile clienților lor, dezvoltând în același timp un venit recurent.

Operandi selectează soluțiile, monitorizează furnizorii, ajută firma de contabilitate să implementeze aceste noi soluții în portofoliul său de servicii și susține vânzările.

Operandi a dezvoltat un portofoliu de soluții în jurul informațiilor despre afaceri, colectării datoriilor, soluțiilor de conformitate și planificării financiare pentru persoane fizice. Toate aceste servicii sunt astăzi promovate de firmele de contabilitate și le consolidează statutul de Consilieri.

Operandi a început în 2016 cu intenția de a ajuta firme profesionale (contabilitate, audit, fiscal, juridic) și consilieri independenți. În ultimii patru ani, am construit parteneriate și cunoștințe care au creat un cerc virtuos între parteneri de încredere. Operandi lucrează în prezent cu 29 de parteneri care sunt firme de contabilitate, camere de comerț, consilieri independenți și furnizori de soluții.

Suntem mândri că am dezvoltat o afacere în creștere bazându-ne pe integritate, loialitate și transparență.

Karim Kheirat  și  Elena Paraschiv-Pop  dezvoltă Operandi. Karim a dezvoltat soluții similare în timp ce lucra la JP Morgan, UBS și KPMG. Elena este specialist în marketing care a lucrat pentru firme de contabilitate. De asemenea, au lucrat împreună într-o companie de business information, în timp ce Karim era Country Manager și Elena, Manager de Marketing.

————————————————————————————————————————-

Ce servicii recomandă OPERANDI pentru firmele de contabilitate?

Informațiile despre afaceri  reprezintă serviciile din jurul reclamelor comerciale pe care o companie le oferă clienților săi. Înainte de a livra o comandă, fiecare companie trebuie să evalueze capacitatea clientului său de a plăti factura. Companiile mici și mijlocii folosesc date financiare învechite de la Ministerul Finanțelor pentru ao face, în timp ce companiile mari își au echipa pentru a efectua analiza clienților. Firmele de contabilitate își pot oferi clienților rapoarte realizate de analiști pentru a atenua riscul facturilor neplătite.

Colectarea datoriilor : fără un colector de creanțe dedicat, companiile au adesea facturi neplătite. Dacă există facturi restante peste 3 luni, situația este critică, iar fiecare zi suplimentară scade șansa de a încasa banii. Firmele de contabilitate sunt bine poziționate pentru a-și avertiza clienții cu privire la riscul facturilor neplătite și pentru a recomanda unui specialist să accelereze colectarea.

Soluții de conformitate : presiunea de conformitate este în creștere, iar companiile trebuie să aplice noi reguli (UBO, KYC, anticorupție, GPPR) pentru a evita sancțiuni substanțiale. Acestea sunt noi riscuri operaționale pentru companiile care combină reglementarea, procesele și tehnologia pe care firmele de contabilitate le pot promova clienților lor.

Planificarea financiară pentru persoane fizice  este o soluție promovată de numeroși contabili, avocați și notari din vestul Europei. Este în principal pentru a verifica adecvarea dintre economisire și obiectivele financiare ale familiei: cumpărarea unei case, pregătirea pensionării, finanțarea taxelor de facultate. O dată pe an, planificatorul financiar actualizează „raportul familiei” și propune acțiuni. Utilizatorii acestor servicii sunt de obicei executivi, antreprenori și sportivi care au venituri substanțiale pentru o perioadă scurtă de activitate.

https://paraschiv-pop.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Romanian RO English EN