Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Strategia companiilor pentru a supraviețui depresiei urmată de COVID-19

Un filozof african a spus odată că „când este urmărit de un leu, nu este important să alergi mai repede decât el, dar este vital să alergi mai repede decât aproapele tău”.

În următoarele săptămâni, companiile vor trebui să „alerge mai repede” decât concurenții lor pentru a demonstra partenerilor lor de afaceri că vor supraviețui crizei economice provocate de COVID-19. Cei care poartă îndoieli se vor confrunta cu „leul”.

Cum să fugi mai repede? 

Companiile din economia online profită de această criză. Astfel de companii listate la bursă au avut o performanță uimitoare de la începutul anului față de indicii bursieri. Renumita companie de videoconferințe Zoom este în creștere cu 140%, Amazon cu 32%, gamerul online Ubisoft cu 10%, iar în România, Bitnett cu 20%.

La nivel mondial, guvernele au dezvoltat planuri pentru a-și susține economia. Antreprenorii și muncitorii se pot aștepta ca acești bani să le salveze companiile și locurile de muncă. Companiile mari primesc ajutor de la statul lor. Preocuparea este că banii guvernului pot fi folosiți de companiile cotate la bursă pentru a cumpăra acțiunile lor, a plăti bonusuri directorilor și a dividendelor acționarilor.

Un celebru economist francez, Patrick Artus (1), a declarat recent că paradoxul ar putea fi acela de a avea bursele la cel mai înalt nivel, cu cea mai proastă economie reală vreodată. Nassim Nicholas Taleb, autorul Lebedei Negre, ridică problema printr-un articol recent (2) conform căruia „Guvernul salvează investitorii și managerii nu tu”.

Într-adevăr, există un risc ridicat ca banii guvernului să se îndrepte către „Companiile din Wall Street” și nu către „Companiile din Main Street”. Întrucât inițiativele guvernamentale de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii nu pot decât să aplatizeze curba insolvenței, companiile mici și mijlocii trebuie să se bazeze pe abilitățile lor. Ca companie, obiectivul este de a rula mai repede decât concurenții dvs. și trebuie să îndepliniți anumite criterii pentru a face acest lucru:

  • Numerar în cont (colectați imediat facturile neplătite
  • Reduceți cheltuielile și investițiile
  • Finanțează costul suplimentar datorat măsurilor de securitate a sănătății
  • Convingeți clienții că veți fi aici în următorii ani
  • Reduceți condițiile comerciale de credit acordate clienților și primiți plata la timp
  • Obțineți condiții de credit comerciale mai bune de la furnizori
  • Primiți avantaje oferite de guvern ca IMM Invest în România

Când companiile mari emit obligațiuni, își evaluează compania pentru a-și evalua capacitatea de a rambursa datoriile și de a atrage investitori. În această criză, IMM-urile trebuie să obțină, de asemenea, o evaluare independentă pentru a menține încrederea cu partenerii lor de afaceri pentru a arăta mai puternic la negocieri sau pentru a menține angajații motivați.

Raport de companie pentru IMM-uri.

În parteneriat cu Creditreform și CFO-uri, am dezvoltat un raport al companiei pe baza celor mai recente date financiare ale acestora și a rezultatelor acțiunilor întreprinse de companie pentru a face față crizei economice COVID-19.

Raportul este actualizat în mod regulat pe baza documentelor furnizate de setul de companii participante și a acțiunilor întreprinse de acestea pentru a supraviețui crizei.

Creditreform este o companie de informații comerciale vechi de 130 de ani utilizată de IMM-uri pentru a-și evalua clienții și de companiile mari atunci când au nevoie de o a doua opinie.

Analiștii lor folosesc informații actualizate pentru a evalua o companie și pentru a oferi o limită de credit. Rapoartele lor sunt de înaltă calitate și obligatorii în această perioadă.

Alergați în siguranță și rapid!

https://paraschiv-pop.ro/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Romanian RO English EN